onsdag 5. oktober 2011

Bilde analyse


Dette er et bilde av ei dame. Det er et før-bilde der hun er blond, og har normal kropp som er litt blek. Så er det et etter-bilde der hun er brun og veldig muskuløs, i tillegg har hun brunt hår.

For det første så er bildene i seg selv store kontraster. Det ene bildet er mørk, og med en muskuløs kvinne. Det andre er lyst med en helt vanlig kropp. Bildet er vertikalt, og viser vertikale linjer, med tanke på at hun står, at klærne på før-bildet er vertikalt. I tillegg er det en vertikal linje, som deler bildet. Det er repetisjon i bildet, for samme kvinne er avbildet to ganger.

På det første bildet ser jeg en pen dame som tydelig er opptatt av utseende. Hun er lett kledd, og det ser ut som om hun har silikonpupper. Ellers har hun er helt vanlig kropp med få tatoveringer. På det andre bildet ser jeg en mer usunn dame, hun er veldig muskuløs, og har en voldsom brunfarge. Det kan virke som at muskler, trening og kropp har gått i hodet på henne, og at hun har blitt en helt annen person. Nå har hun mørkt hår og litt tungere sminke.

Det er klart at journalister vil poste dette bildet, men det viser en kvinne som har forandret seg helt, og tydelig er sykelig opptatt av muskler. Det kan være dumt å legge det ut med tanke på yngre jenter med dårlig selvtillit. Jeg mener ikke at det er feil og trene, men det kan gå for langt, og kan til og med utvikle seg til spiseforstyrrelser. Ellers er det opplysende og viser hvordan mennesker kan forandre seg og at man må være obs.
Bildet er hentet fra: http://www.seher.no/879606/jodie-marsh-sjokkerer-fansen-med-sin-nye-stil

Lagt inn av Astrid Johanna

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar