søndag 18. september 2011

Hva er god og dårlig kommunikasjon?


God kommunikasjon er noe som interesserer alle sammen. Hvor det ikke finnes støy i kommunikasjonsprosessen. Det er når massekommunikasjon kommer fram til målgruppen uten at det blir støy og vi forstår budskapet. For eksempel når vi skal se en reklame, er det viktig at den ikke blir rotete, slik at vi forstår hva senderen mener. 

Eller når personlig kommunikasjon, toveis, blir en kommunikasjon mellom to personer og begge får tak i budskapet hver person skal sende når de forteller noe til hverandre og svarer. Dette må også skje uten støy i kommunikasjonsprosessen. For eksempel når de prøver å ha en samtale på en fest, med høy musikk. Må de gå unna musikken for å snakke, fordi kanskje musikken så høy at de ikke får med seg hva personen sier til en. 

Personlig mediert kommunikasjon er kommunikasjon gjennom et medium men det kan være både toveis og enveis. Hvis vi sier at kommunikasjonen er toveis er det for eksempel gjennom facebook, hvor folk ”chatter” med hverandre. Det blir da en toveis kommunikasjon hvor vi får budskapet til den andre personen og har muligheten til å svare med det samme vi har lest det den andre personen skrev.

Dårlig kommunikasjon er der støy ødelegger hele kommunikasjonsprosessen. Hvor det ikke er mulig å avkode det den andre personen prøver å fortelle, eller dårlig konsentrasjon. Forskjellig språk og kultur kan være en faktor til at folk ikke forstår hverandre. Fordi da må man avkode hva den personen som kommer fra en annen kult med et annet språk prøver å fortelle deg. Du kan også få problemer med å forstå tonefallet for eksempel ironi.
 Lagt inn av Marie.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar