søndag 13. november 2011

Filmanmeldelse, Twilight


Kjærlighet mellom to verdener

Orginaltittel: Twilight
Produksjons år:
2008
Spilletid:
117 min.
Sjanger:
Romantisk Thriller
Regissør:
Catherine Hardwicke
Skuespillere:
Kirsten Stewart, Robert Pattinson, Billy Bruke, Taylor Launter.

Filmen er basert på den første boka i Twilight-serien skrevet av Stephanie Meyer. Bella er en sjenert jente som flytter til regnfulle Forks for å bo hos sin far. Der møter hun mystiske Edward Cullen. Edward spiser ikke, han er kald, han viser seg heller aldri i sollys, Bella finner etter hvert ut at han er en vampyr. Vampyrer drikker menneskeblod, men Edwards familie har valgt og bare drikke dyreblod. Dette fører til at de kommer i en vanskelig situasjon da andre vampyrer kommer til byen. Bella blir plutselig et veldig interessant bytte for de nye vampyrene og Edwards familie må gjøre alt de kan for å beskytte henne.
Handlingen i filmen foregår i en regnfylt by i Washington, USA. Og handlingen foregår fra nyere tid. Vi får også innsikt i forholdet mellom Indianerne og ”De hvite”.

Det er en herlig historie om vanskelig kjærlighet. Det handler om selvkontroll for og ikke skade den som betyr mest for deg. Handlingen er kronologisk og foregår over et par måneder. Filmen er basert på boka Twilight skrevet av Stephanie Meyer.
Twilight er en bra ungdomsfilm og kan passe både til jenter og gutter. Det er også en fin familiefilm, hvis man har barn over 11 år. Skuespillerne gjør jobben sin og klarer å fortelle historien på en god måte. Er du glad i filmer som ikke stemmer helt med virkeligheten og liker vampyrer og er glad i kjærlighetshistorier er dette en film for deg!
Terningkast:
 















Astrid Johanna Perstølen

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar